2023. május 7., vasárnap

, , , ,

Írói oldal - Marketing tippek 2.



Miért jó, ha van írói oldalad?


Leginkább azért, mert így az olvasóknak lehetősége van téged és az írói munkásságodat megismerni.

Egy ismert nevet mindig könnyebben választanak a vásárlók, mint egy ismeretlent. Ugyanígy szoktunk vásárolni. A boltban azt a terméket tesszük hamarabb a kosárba, amiről már hallottunk. Még akkor is, ha az éppen egy Tesco gazdaságos termék.


Miről írjunk?


Akármennyire is szeretünk történeteket, verseket írni, a követők nem fognak csak az írásainkért követni, és nem is fogják az összeset elolvasni.

Bármit is posztolsz, mindig légy önmagad.

Wednesday Addams
Vagyis ne azért posztolj Wednesday Addamsről, mert az most menő. Hanem azért, mert szereted. Vagy mert utálod, és ennek hangot is adsz. 😀 Garantált a figyelemfelkeltés. 😂

Olyanról posztolj, amit ismersz. Amiben nem vagy járatos, ott úgy fogalmazd meg a posztot, mint aki kíváncsi arra, mások hogyan látják, így reakciót válthatsz ki, elindíthatsz egy kommunikációs folyamatot.


"Szerintetek is veszélyezteti az írók életét a Mesterséges Intelligencia?"


Írhatunk olyan témákról, amelyekkel a történetek írásakor foglalkoztunk.

A hobbinkról, a kedvenc könyvünkről, filmünkről, esetleg koncertélményről, kirándulásról, velünk megesett érdekes kalandról.

Írhatunk a történetírás apró örömeiről, bosszúságairól.

Arról is, ha valami nagyon foglalkoztat minket: a hétvégi Forma-1 futam, Kim Kardhasian újabb villantása, Oscar gála, műkorcsolya vb stb.


Milyen időközönként posztoljunk?


Amikor közölni valód van. Ne ess abba a csapdába, hogy a like-ok miatt folyamatosan posztolj bármiről. A követők jobban szeretik, ha a posztjaidnak lényeges tartalma van, így szinte kivétel nélkül mindegyiket olvasni fogják.

Azonban, ha a Like-ok miatt napi rendszerességgel posztolsz, idővel a legtöbb követő letiltja az oldal posztjainak a láthatóságát, ami számodra mindenképpen rossz, hiszen az igazán lényeges információkat ezek a követők nem fogják látni. Például az új könyved megjelenését.


Hogyan posztoljunk?


A posztolt szöveghez mindig párosítsunk képet. Ha tudunk, akkor varázsoljunk egy keveset valamilyen képszerkesztővel (Gimp - ingyenes, Photoshop, Canva - online).

Ingyenes képeket itt találsz, amiket jogszerűen használhatsz fel posztokhoz, vagy bármilyen ingyenes publikációhoz.

pixabay.com

pexels.com

--------

A következő bejegyzésben arról írok, hogy Facebook oldalt, Wattpadot, Blogot vagy weboldalt érdemes indítani. Előnyök és hátrányok. 😎

Előző téma: Ki fog engem olvasni? - Marketing tippek 1.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése